Петият кръг в турнира за Купата на Англия размина основните фаворити за трофея Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Челси. Жребият за осминафиналите размина претендентите, които имат наглед лесни мачове.

Миналогодишният финалист Челси, който отстрани Нюкасъл през уикенда в мач от четвъртия кръг, ще играе с Хъл Сити на своя "Стамфорд бридж". "Тигрите" се намират точно пред зоната на изпадащите в Чемпиъншип и има само две победи в последните си девет мача.

Лидерът във Висшата лига Манчестър Сити ще срещне още по-ниско поставен тим. "Гражданите" ще гостуват на Уигън на "Дейв Уилън стейдиъм", който е първи в Лига 1. В момента двата тима са разделяни от 43 места във футболната йерархия.

"Латикс" е носител на ФА къп от сезон 2012-13, когато победи Арсенал, припомня "Дневник". Манчестър Юнайтед единствен може да срещне елитен тим в петия кръг. "Червените дяволи" ще се изправят срещу победителя от двойката Хъдърсфийлд и Бирмингам, първият мач между двата тима завърши 1:1. В момента "териерите" са 14-и във Висшата лига, а Бирмингам едва предпоследен 23-и в Чемпиъншип.

Пълен жребий за петия кръг:

Шефилд Уензди – Нотс Каунти или Суонзи
УБА – Саутхемптън
Челси – Хъл Сити
Лестър – Шефилд Юнайтед
Хъдърсфийлд или Бирмингам – Манчестър Юнайтед
Милуол или Рочдейл – Нюпорт или Тотнъм
Брайтън – Ковънтри
Уигън – Манчестър Сити